Hjem    |    Om LOHR    |    LOHR sitt arbeid    |    Skattkista   |    LOHR sine foreninger    |    LO-Favør    |    Våre samarbeidspartnere    |    Kontakt oss    |
LO Buskerud sine nyhetsbrev

På denne siden publiserer LO Buskerud ukentlig sine nyhetsbrev. Disse gir en god oversikt over de mest aktuelle sakene innen fagligpolitiske saker.

Ordna arbeidsforhold er lønnsomt for samfunnet.

Studie fra Boeckler som er en tysk forskninginstitusjon. De har sett på forskjeller mellom det "oppmykede arbeidslivet" veid opp mot ordna arbeidsforhold.

Midlertidige ansettelser og sysselsetting. 

Siden forrige debatt om temaet under Bondevik II er det kommet mye ny forskning. Den viser gjennomgående at økt mulighet for midlertidige stillinger reduserer antallet faste stillinger, og ikke øker samlet sysselsetting.

Arbeidsmiljøloven: frihet for hvem?

Arbeidskjøpere bruker argumentet om mer frihet for den enkelte som brekkstang for å myke opp arbeidsmiljøloven, noe som i realiteten vil gi dem selv utvidet styringsrett. Derfor har ikke arbeidsmiljøloven gått ut på dato, skriver tidligere klubbleder ved Aker Verdal. Les Stein Aamdals kommentar

Handel og Kontor, Coop og Virke ut mot søndagsåpne butikker

De tre store aktørene har gått sammen mot ett frislipp for søndagashandel som ikke er forankret i næringen "....ingen endringer i regelverk bør baseres på synsing og politisk velgerfrieri. Den bør baseres på innhenting av kunnskap, fakta og ikke minst tett dialog med partene. Størrelsen på næringen i dag bør fortelle at selv små endringer kan gi utilsiktede ringvirkninger."

Solidaritet på prøve

Valgresultatet er ikke sluttstreken, men startstreken for en politisk kamp som vil forme framtidas Norge. Magnus Marsdal og Ali Esbati skriver på Manifest Tidsskrif

Permanent midlertidig?

 I valgkampen er høyresidens partier, særlig Høyre, ofte heller ulne om hva de ønsker å endre på i Arbeidsmiljøloven. Men forskjellene mellom blokkene er tydelige, noe som blant annet kommer fram i partienes svar til LO sine spørsmål om arbeidslivet.